Insan2 Yg Terpilih :-

Sunday, December 12, 2010

Fasa Cinta

Salam 1 Fulan 1 Malaysia kat kowang...
sowy le lame giler x hupdate blog ni...dah mcm umah kene tinggal lak...nk wat camne...bz la katekn...(pdhal mls)..hehe
kebetulan pulak hari ni trlalu free, so trfikir nk wat satu entri...dah lame x mngarut...:p
ok...kali ni nk citer pasal FASA CINTA...



mungkinkah anda tergolong dlm golongan yang mengalami fasa seperti ini atau bakal alaminya???jeng3...

Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-indah ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K….

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: pakai duit u sendirilah apa yg U nak.. i takde duit

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak.Rasa pun sedappp…!!!
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-kali pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN?.. DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus lah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-TUKAR CHANNEL BOLE TAK..?

Jalan Bersama :
6 minggu: Yang, meh I pegang tangan you, bahaya jalan kat sini ni..
6 bulan : Kita jalan biar ada space sket, rimas rasa kat sini.
6 tahun: YOU PAKAI PERFUME TAK HARI…APASAL BAU BAWANG JE NI..?

Pakaian:
6 minggu: Yang, kita pakai warna sama sedondong ya..
6 bulan: Alamak baju tu I tak jumpa lah..
6 tahun: EH KUMPULAN BORIA KE PULAK NI..

Kemas Rumah:
6 minggu: baby, jom I tolong u kemas rumah sama-sama ya.
6 bulan: kemas dulu, nanti I tolong.
6 tahun: Tak berapa pandai lah kemas rumah ni..buat sendiri je lah

Beli Kereta :
6 minggu: Yang suka keta apa? kita beli yang paling best untuk kita ya
6 bulan: Keta ni banyak kelebihan banding keta tu
6 tahun: KALAU TAK BERKENAN NAIK TEKSI JE LAH

Duit :
6 minggu: eh yang nah guna duit I dulu lah, tak kisah.
6 bulan: pakai duit awak dulu, nanti saya ganti
6 tahun: AIIIK DAH HABIS DAH DUIT TU…BIAR BETOL

haa...ni yg slalunye brlaku...tp kan mesti best klu camni :

6 minggu : akhirnya tercapai jugak impian sy untuk memiliki awak...
6 bulan : bahagia sy rasa...rasa cinta dihati ni makin berputik..terima kasih awak krn sudi berkongsi hidup ngan sy...
6 tahun : sayang...trima kasih sebab bagi sy ank2 yang comel...jgn rsau, sy janji, sy akan bg yg trbaik untuk keluarga dan saya tetap cintakan awak sampai bila2...

sbnrnye, kite yg boleh mencorak cinta kita sndiri...mse skrg ni ramai yg bercinta bagai nak rak sebelum kawin, tp bile dah kawin, rase boring ngan psgn masing2...de yg lagi teruk, x jd kawin pun bile sakan bercinta...
papepun, tu norma manusia...klu xde pgalamn, masakan cinta tu boleh sempurna...tul x?so fikir2knla fasa cinta ape yg akan dicorakkan...



semanis snyuman, sesedap nukilan

5 comments:

  1. nice~ LIKE~ eh2..macam facebook pulak

    ReplyDelete
  2. Wahhhh!
    Hehehe.
    Betul tu Fulan...
    ^^

    ReplyDelete
  3. caera : hehe..thanks...:)
    hana : hehehe...:)

    ReplyDelete
  4. seriously...i like...
    slalu begitu la realiti nye :D
    tp rs nye xsmp 6thn pn da cmtu kot...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails