Insan2 Yg Terpilih :-

Saturday, January 15, 2011

Teknik Menguji Si Dia

Salam...
Setelah hampir sebulan x update blog ni, ramai yg dah mule rindu ngan post2 yg baru...hehe
Sory bebanyak...sebab aku nk fokus kat final sem ni....x lame dah nk abis...mintak2 dapat la tamatkn pngajian on time ngan result yg baik...insyaAllah...
Sambil2 lepak petang2 ni, aku trjumpa la entri yg menarik...taktik mnguji si dia...tp x smuanya btul k...so ikut kepahaman n kmatangan kowang la fikir rasionalnya...so enjoy...:)






MATERIALISTIK ATAU TIDAK
Untuk mengetahui Anda materialistik atau tidak, mereka akan menguji dengan ini:

Memberi Anda hadiah murah.
Reaksi Anda: Bertanya-tanya soal harga dan tidak mau menyimpan barang tersebut. Anda gagal.
Reaksi Anda: Gembira dan hadiah itu langsung dipakai. Anda lulus.

Mengajak Anda ke tempat makan murah.
Reaksi Anda: Menolak, tidak mau makan dan tarik wajah berkerut. Anda gagal.
Reaksi Anda; Tidak keberatan dan lahap menyantap makanan. Anda lulus.


JEALOUSY TEST
Laki-laki selalu ingin tahu apakah pasangannya jenis cemburu kuat atau tidak. Ia akan menguji dengan cara ini:

Mengenalkan Anda pada teman perempuannya.
Reaksi Anda: Tunjuk muka tidak senang dan bertanya-tanya soal perempuan itu setelah pertemuan. Anda gagal.
Reaksi Anda: Comfort saja, bahkan memuji perempuan itu di depan dia. Anda lulus.

Telefon perempuan lain di depan Anda.
Reaksi Anda: Bersikap tenang seolah-olah hal itu bukan masalah besar. Anda lulus.
Reaksi Anda: Marah dan mengatakan bahwa Anda tidak suka dia menelepon perempuan lain. Anda gagal.

HUBUNGAN ANDA DENGAN ex-BF

Keinginan ambil tahu dia cukup besar adakah rasa yang tersisa di hati Anda untuk kekasih lama. Ia akan menguji dengan cara ini:

Bertanya soal khabar terakhir EX-bf Anda.
Reaksi Anda: "Oh baik-baik saja, kelmarin baru saja bertemu." Anda gagal.
Reaksi Anda: "memang penting aku tahu khabar dia? Kan sudah ada kamu." Anda lulus.

Bertanya bagaimana hubungan Anda dengan Ex-Bf.
Reaksi Anda: "Kami masih berkawan, tapi hanya sebatas itu, kerana kami tak serasi." Anda lulus.
Reaksi Anda: "Anda marah-marah sambil mengumpat dan menghina ex-bf. Anda gagal.


MENGUKUR KADAR KESETIAAN

Ia ingin mendapatkan kekasih yang setia. Ia akan menguji kesetiaan Anda dengan cara berikut:

Keluar Outstation.
Reaksi Anda: Tidak pernah menghubungi dia dan keluar dengan laki-laki lain. Anda gagal.
Reaksi Anda: Kerap menghubungi dia dan tidak keluar dengan laki-laki lain selama dia outstation. Anda lulus.

Meminta bantuan rakannya untuk menggoda Anda.
Reaksi Anda: Gagal godaan rakannya, bahkan Anda meninggalkan dia dipertengahan . Anda gagal.
Reaksi Anda: Menolak godaan rakannya dan mengatakan Anda tidak tertarik padanya. Anda lulus.


TINGKATAN KEEGOAN
Mereka menghindar berhubungan dengan perempuan ego yang mahunya menangsendiri. Bagaimana laki-laki menguji tingkat keegoan Anda?

Mengajak ke tempat yang Anda tidak suka.
Reaksi Anda: Bermatian menolak menemani dia dan tetap memaksanya pergi ke tempat yang Anda suka. Anda gagal.
Reaksi Anda: Tidak keberatan menemani, bahkan mencuba untuk menikmati. Anda lulus.

Menolak ajakan Anda dengan alasan ada janji dengan rakannya.
Reaksi Anda: Memintanya memilih antara teman atau Anda. Anda gagal.
Reaksi Anda: Memaklumi dan mengatakan kalau Anda bisa pergi dengannya di lain waktu. Anda lulus.


ALASAN ANDA MENYUKAINYA
Ia juga ingin tahu apa sebenarnya motivasi Anda menjalin hubungan dengandia, kerana wangkah, handsome atau kebaikannya? Ia akan menguji denganini:

Suatu hari dia mengatakan kalau dia tidak ada wang.
Reaksi Anda: Belanja dia makan dan menonton. Anda lulus.
Reaksi Anda: "Kalau gitu lain kali saja kita berjumpa ya, kalau ada duit baru kita keluar." Anda gagal.

Mengajak Anda naik motor atau kenderaan awam.
Reaksi Anda: Menolak dan memilih tidak jadi pergi. Anda gagal.
Reaksi Anda: Tidak keberatan dan enjoy selama perjalanan. Anda lulus.

So, leh le gune taktik2 ni klu kowg nak...hehe
Tapi aku x prnah cube pon...aku de taktik lain...:p



yg mrndui kowg,


4 comments:

  1. cuba bagi tips/pandangan sebab perempuan mudah lupa kata laki bila diorang dah jumpa bf..hehe walaupun laki tu selalu ada kat dia sebelum ni.. boleh?

    ReplyDelete
  2. insyaAllah klu de free time ag...:)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails